Support center | SolarEdge
Close mobile menu

Support center

Service centrum

Ondersteunende middelen

Beste SolarEdge klant, log alstublieft in om toegang te krijgen tot de volgende ondersteunende middelen:

  • Zoek in ons uitgebreide kenniscentrum
  • Open een nieuwe case
  • Bekijk de status van uw cases
  • Bekijk video's over probleemoplossing
  • Chat met onze medewerkers

Meest gestelde vragen

User type (field_user_type)
Wat zijn de huidige openingstijden van Support?

Onze openingstijden zijn niet veranderd. We zijn er tijdens standaard kantooruren om u te ondersteunen. U kunt ook op elk moment van de dag vragen indienen via onze Support Portal.

Waarom worden niet altijd de meest recente gegevens getoond op de monitoringportal?

Verschillende soorten communicatieverbindingen hebben verschillende cyclustijden. Ethernet/LAN en Zigbee worden met tussenpozen van 15 minuten bijgewerkt, terwijl updates van Cellular elke 4 uur plaatsvinden. Als er niet in deze tijd wordt bijgewerkt, probeer dan een AC-reset op uw thuisrouter uit te voeren. Als u verdere assistentie nodig hebt, opent u op elk gewenst moment een support case op onze Support Portal.

Beschikt SolarEdge over voldoende apparatuur en reserveonderdelen voor support en garantieverlengingen?

Ja, SolarEdge heeft meerdere productiefaciliteiten en beschikt over een grote voorraad producten en reserveonderdelen voor de voorzienbare toekomst.

Werkt personeel van SolarEdge vanuit huis of kantoor?

De eerste prioriteit van SolarEdge is het bieden van een veilige en verantwoorde werkomgeving voor al haar werknemers op basis van lokale beperkingen en aanbevelingen.  We doen dit echter op een manier die ervoor zorgt dat het serviceniveau gehandhaafd blijft.

Hoe kan ik een defecte omvormer binnen 30 dagen na verzending van de RMA terugsturen zonder toegang tot de werkplek? Wat zijn de verwachtingen van SolarEdge?

SolarEdge begrijpt dat de beperkingen waarmee u wordt geconfronteerd door Covid-19 kunnen leiden tot het feit dat defecte omvormers aankomen na de indieningstermijn voor terugbetaling. Wij vragen u om eventuele defecte omvormers zo snel mogelijk te retourneren en alle zendingen die buiten de 30 dagen indieningstermijn vallen bij te houden.

Houd SolarEdge op de hoogte waar nodig en wij zullen er alles aan doen om dergelijke gevallen naar tevredenheid op te lossen.

How do I reset my monitoring platform password?

Please use the “Forgot your password?” link on the login screen of the monitoring platform:

3

Hoe kan ik mijn systeem bekijken in het monitoring platform?

Uw installateur kan de installatie voor u registreren. Na registratie ontvangt u een bevestigingsmail met de link naar het monitoring platform. Neem contact op met uw installateur als u de bevestigingsmail nog niet hebt ontvangen. Om in te loggen op het monitoring platform klikt u hier.

Hebt u reeds toegang tot de monitoring? Leer hoe u uw systeem efficiënt kunt monitoren door onze beknopte gebruikersvideo te bekijken en alle relevante hulpmiddelen hier te raadplegen.

How can I check my production without communication?

SolarEdge highly recommends connecting your system to the SolarEdge monitoring platform for enhanced PV performance monitoring. You can use the methods below to check your system’s performance without an internet connection In SetApp-enabled inverters:

1.    Check for the status of the LED indicator at the bottom of the unit.
2.    When the inverter is producing energy, the green LED will be constantly on.

6

In inverters with a display:

Press once the green button at the bottom of the inverter or the ok button on the front of the inverter. The power production information will be displayed.

7

Hoe kan ik mijn sitegegevens bewerken?

Als systeemeigenaar kunt u de site-afbeelding wijzigen en het feed-in-tarief of de gebruikstijden (TOU) wijzigen. U kunt dit doen door op het pictogram Admin op uw monitoringportal-site te klikken.

4

Communiceert het systeem correct met het monitoring platform?

Omvormers met LCD-schermen geven “S_OK” weer wanneer ze zijn verbonden met SolarEdge servers. Met SetApp geactiveerde omvormers hebben een blauw oplichtende led.  Als het systeem niet communiceert, controleert u dan het communicatiestatusscherm van de LCD of van SetApp en raadpleegt u de foutmelding in de installatiegids.

9

Wat is SetApp?

SetApp is een app voor slimme apparaten die u gebruikt om installaties van met SetApp compatibele SolarEdge omvormers (zonder een LCD-scherm) in bedrijf te stellen en te configureren.  U moet de app altijd openen voordat u de site bezoekt, terwijl uw smartapparaat is verbonden met wifi, om ervoor te zorgen dat u de nieuwste versie heeft.

Waarom produceren mijn modules niet dezelfde hoeveelheid stroom?

Er zijn meerdere redenen voor verschillen tussen zonnepanelen. Het kan verband houden met omgevings- en installatiefactoren, verschillende slijtagebestendigheid of tolerantie bij de fabricage. Module-mismatch kan duidelijk worden vanaf de eerste dag van het systeem of evolueren in de loop van de tijd.

5
 
Als u nog vragen heeft of denkt dat er een probleem is, neemt u dan contact op met uw installateur om samen met u de site te bekijken.
U kunt ook contact opnemen met de ondersteuning van SolarEdge door een case te openen op het support portal.

Met wie neem ik contact op indien mijn systeem niet werkt zoals verwacht of indien ik technische problemen ondervind?

Neem contact op met uw installateur voor alle vragen over de prestaties.

U kunt zich ook aanmelden bij het support center en ons uitgebreide kenniscentrum raadplegen. Deze bevat technische artikelen en video’s op één centrale plek, die u kunnen helpen om het probleem op te lossen.

Welke communicatie-opties biedt SolarEdge om de PV-installatie met internet te verbinden?

De SolarEdge omvormer wordt geleverd met een ingebouwde Ethernet (RJ45)-poort voor directe verbinding en een RS485-poort voor verbinding met meerdere apparaten. Raadpleeg voor meer opties, inclusief draadloze opties, de opmerking bij de toepassing van communicatie-opties hier.

Can I turn the Wi-Fi off? does it affect the system?

Turning off your Wi-Fi will prevent your system from communicating with the monitoring platform. The production from your system will not be affected, and the data transmission will be resumed (and restored retroactively up to a certain limit) once the connection is re-established.

Waar kan ik informatie vinden over mijn product?

Zoek naar handleidingen, technische documentatie, datasheets en meer op de downloadpagina

Wat is de garantie op mijn SolarEdge apparatuur?

SolarEdge geeft een garantie van 25 jaar voor power optimizers en een standaardgarantie van 12* jaar voor omvormers. De garantie van de SolarEdge omvormer kan worden uitgebreid tot 20 of 25 jaar, afhankelijk van het omvormermodel. De garantieverlenging is beschikbaar door een eenmalige betaling en moet binnen 24 maanden na verzending van de omvormers worden gekocht.

Voor meer informatie gaat u naar onze Garantiepagina.

*In sommige landen is de garantie van de omvormer beperkt tot 7 jaar. Voor een lijst van deze landen gaat u naar http://www.solaredge.com/articles/warranty_exceptions
Ik heb een woning gekocht waar reeds een systeem is geïnstalleerd en heb toegang tot monitoring nodig, of ik verkoop mijn woning en wil de toegang graag overdragen aan de nieuwe eigenaar. Hoe kan ik dit doen?

Indien u een woning met een zonne-energiesysteem koopt en toegang tot monitoring wilt, stuurt u een bewijs van aankoop naar support@solaredge.com. Voeg alle relevante informatie bij zoals uw naam, e-mail, adres en het serienummer van de SolarEdge omvormer.

Verkoopt u uw woning en wilt u de toegang overdragen aan de nieuwe eigenaar, dan kunt u contact met ons opnemen via support@solaredge.com Vermeld daarbij de naam en e-mail van de nieuwe eigenaar samen met het adres van de woning, zodat wij de overdracht kunnen voltooien.