Servicecenter | SolarEdge
Close mobile menu

Servicecenter

Kunskapscenter

Tillbaka

Hur kan vi hjälpa dig?

Vanliga frågor och svar

Vänligen välj kategori för att se relaterade FAQer

Var kan jag hitta information om mina produkter och hur jag installerar dem?

Sök efter manualer, teknisk dokumentation, datablad och mer i Resursbiblioteket

Hur ställer jag in min växelriktares kommunikation?

För att sätta igång kommunikationen för din SolarEdge växelriktare, sök efter rätt installationsguide i Resursbiblioteket.
Läs mer om SolarEdges kommunikationsmöjligheter här.

Hur kan jag ge en systemägare tillgång till monitoreringssystemet?

1.    Anslut till monitoreringsportalen. Välj den aktuella anläggningen och gå till administrationsfliken.
2.    Välj fliken för åtkomst till anläggningen:

1

3.    Klicka på knappen för att lägga till en ny användare. Detta formulär visas då:

2

4.    Ange ägarens e-postadress.
5.    Välj monitoreringsportalens visningsspråk för den nya ägaren.
6.    Välj den nya ägarens roll. Du kan se skillnaderna mellan de olika rollerna genom att klicka på.
7.    När du är klarar klickar du på knappen för att spara. Ett e-postmeddelande skickas till ägaren eller ägarna med instruktioner om hur man kommer åt och registrerar sig på SolarEdge monitoreringsportal.

Vad är parningsproceduren för optimerare och när ska jag använda den?

Parningsproceduren gör att växelriktaren och effektoptimeraren kan kommunicera med varandra via DC-ledningarna. Parning måste göras för nya installationer under driftsättningen och efter att optimerare eller växelriktare har bytts ut. Du kan para optimerare med SetApp/växelriktarknappar eller monitoreringsportalen.
För att få veta mer om parning kan du titta på dessa filmer:

För växelriktare som fungerar med SetApp (utan skärm)
För växelriktare med skärm
För parning på distans

Hur rapporterar jag ett problem?

Kontakta SolarEdges support för att rapportera ett problem.
Skapa ett ärende i supportportalen här.
En supportmedarbetare kommer att kontakta dig och hjälpa dig att lösa problemet.
Om du inte har något SolarEdge-konto, klicka här för att registrera dig.

Var kan jag läsa mer om mina serviceärenden?

När du loggat in till SolarEdge support center, skrollar du ner till ”Nya ärenden”-delen. Om du inte ser ärendet du letar efter, klicka på “För alla ärenden”. Du kan då söka efter ett specifikt ärende genom att använda någon av dess information, såsom ämne eller spårnummer.
För vart och ett av dina ärenden kommer du se spårinformation samt ha möjlighet att addera kommentarer och filer direkt till ärendet.

Vilka kommunikationsalternativ har SolarEdge för att ansluta systemet till internet?

Växelriktare från SolarEdge har en inbyggd ethernetport (RJ45) för direktanslutning och en RS485-port för att ansluta flera enheter. För fler alternativ, inklusive trådlösa alternativ, se applikationsinformationen om kommunikationsalternativ här.